padel

PADEL

OM ATT SPELA PADEL

Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis.Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. Padel är stort i södra Europa och är Spaniens näst största bollsport efter fotboll! Även här i Sverige växer intresset och antal anläggningar för sporten snabbt.Padel är relativt enkel att komma igång med och du får ett roligt bra träningspassför hela kroppen.

Ett padelracket består inte av strängar som i exempelvis tennis och squash. Ett padelrack är gjord av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff.

Padel är en mycket bra motionssport som du kan ha kul med genom hela livet. Genom att spela padel så utvecklar du dessa delar av din fysiska kapacitet.

RÖRLIGHET
80%
STYRKA
50%
KONDITION
50%
KOORDINATION
100%
SNABBHET
60%

SUNDSVALLS TENNISKLUBB

Sundsvall Tennisklubb bildade en Padel sektion på årsmötet 2019. Föreningens padelverksamhet håller nu på att ta form. Vi kommer till hösten att starta igång med barn och ungdomsverksamhets padel kurser i första hand. Sundsvalls Tennisklubb kommer att samarbetar med Mid Sweden Padel Academy som är mycket erfaren inom padeltennisen träning i Sundsvall.  Målet med Sundsvalls Tennisklubb:s padelsektion är att erbjuda en organiserad padel verksamhet för alla padel intresserade i alla åldrar, för motionärer och för dig som gillar att tävla.  

Är du intresserad av Padel och vill vara med att påverka utformningen i föreningen  hör av dig till:
patrik.backman@sundsvallstennisklubb.se eller mobil 070-690 92 17

TILL PADEL SEKTIONEN
Boka