MITTuniversitet

MITTUNIVERSITETET

Mittuniversitet

Är du tennisspelare på elitnivå och vill kombinera din idrottssatsning med studier på Mittuniversitetet? Välkommen till Sundsvall!

Från hösten 2022 startar vi upp en elitmiljö i tennis Sundsvall. Här har du möjlighet att satsa fullt ut på din tenniskarriär och samtidigt kombinera med studier på Mittuniversitetet. Träningen bedrivs i nyinvigda Baldershallen via Sundsvalls tennisklubb samt i samarbete med den gymnasiala tennisverksamheten (LIU) i Sundsvall.  

Studier
Du söker den utbildning du vill, program eller friståendekurser, och vi på MIUN ser till att det fungerar för dig med en flexibel studiegång. Det kan innebära anpassad studietakt, flexibla tentamenstillfällen och distanslösningar. Har du frågor kring anpassning av någon specifikutbildning eller mer allmänna frågor kring kombinationen elitidrott och studier kontakta DK-koordinator. 

Träning
Träning på dag- och kvällstid utifrån ett individuellt träningsupplägg som du och din tränare tillsammans lägger upp. Träningen sker individuellt och i grupp. Du kan tillhöra träningsgruppen som:

1. Riksidrottsuniversitetsstudent (intygas av svenska tennisförbundet att du bedöms som elitidrottare).

2. Som elitidrottare strax under RIU-nivå.

Oavsett vilken kategori du tillhör får du hjälp med träning och studieanpassning. Som RIU-student får du även tillgång till ett idrottsligt experstöd med kostrådgivare och idrottspsykolog. 

För att tillhöra träningsgruppen finns ett studiekrav på minst15hp/läsår. 

Ansökanoch antagning

Du söker utbildning via antagning.se senast 19 april för program eller kurser du vill läsa under höstterminen, senast 15 mars försommarkurser och senast 15 oktober för vårterminens utbildningar. 

För att vara Riksidrottsuniversitetsstudent fyller du i Riksidrottsförbundets blankett och mailar till tennisförbundet som intygar att du uppfyller något av kraven;

- Uttagen i svenskt junior- eller seniorlandslag.
- Tävlar på hög internationell nivå inom individuell idrott.
- Är identifierad av eller deltar i landslagets utvecklingsverksamhet.
- Bedöms på sikt kunna ta en plats i seniorlandslag eller tävla på höginternationell nivå.

Kommande års intyg att fylla i kommer senare under våren. 

När du fått ditt antagningsbesked till utbildning på Mittuniversitetet skickas ifyllt och signerat intyg till idrott@miun.se

Är du på nivån strax under att beviljas RIU-intyg kontaktar du sportchef Patrik Backman för ansökan till träningsgruppen.

Har du frågor?

Agnes Wredenberg,koordinator på Mittuniversitetets idrottsakademi, svarar på frågor om kombinationen elitidrott och studier.David Vessberg,

Ansvarig tränare: David.vessberg@sundsvallstk.se

Patrik Backman,sportchef Sundsvalls tennisklubb

Boka